top of page

Workshops

Aan de slag met REMI: inhouseworkshop voor OCMW's

Deze workshop is bedoeld voor OCMW's die (willen) werken met de onlinetool REMI. REMI biedt op een eenvoudige manier inzicht in de behoeftigheid van de cliënt.

Aan de slag met STUFI: inhouseworkshop voor diensten Studentenvoorzieningen van hogescholen en universiteiten

Deze workshop is bedoeld voor diensten studentenvoorzieningen van hogescholen en universiteiten die met STUFI (willen) werken.

Aan de slag met MELISA: inhouseworkshop voor schuldbemiddelaars (vanaf 2018)

Deze workshop is bedoeld voor advocaten-schuldbemiddelaars, arbeidsrechters, gerechtsdeurwaarders en andere juridische actoren die (willen) werken met de onlinetool MELISA.

MELISA laat toe te bepalen hoeveel leefgeld er moet worden voorzien opdat personen met schuldenlast een menswaardig leven kunnen leiden. Tegelijkertijd resulteert MELISA in een budgetoverzicht dat handvatten biedt aan personen met schuldenlast om het budget (opnieuw) in eigen handen te nemen. 

Workshop 'Budgetteren voor studenten'

Deze workshop is gericht op studenten in het hoger onderwijs die interesse hebben in of nood hebben aan het versterken van hun financiële kennis en vaardigheden. De workshop kan ingericht worden door diensten studentenvoorzieningen, studentenclubs, OCMW's, CAW's, JAC's, scholen, ...

Meerdelige kookworkshop 'De klok rond lekker en gezond voor 6 euro'

In de CEBUD-kookworkshop leren deelnemers lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden klaarmaken. Deze workshop kan worden ingericht door allerlei organisaties die gericht zijn op personen of gezinnen met een beperkt budget.

Kookworkshop 'Kookschort aan en gaan'

Voor iedereen die zin heeft in een interactieve kooksessie waarin je zelf een gezond en budgetvriendelijk gerecht leert klaarmaken.

Kookworkshop 'Koken op kot'

Voor kotstudenten die aanknopingspunten willen om zelf gezond en budgetvriendelijk te koken op kot.

Please reload

bottom of page