top of page

Aan de slag met STUFI: inhouseworkshop voor diensten Studentenvoorzieningen van hogescholen en universiteiten

Deze workshop is bedoeld voor diensten studentenvoorzieningen van hogescholen en universiteiten die met STUFI (willen) werken.

STUFI staat voor studentenfinanciering. STUFI is een webapplicatie die de gebruiker ervan in staat stelt een studentendossier in te vullen en op te slaan om te komen tot een overzicht van de financiële situatie van de student en haar leefeenheid.

In dit studentendossier worden zowel de leefeenheid van de student ingevuld met de bijhorende inkomsten en uitgaven voor deze leefeenheid alsook de specifieke studie gerelateerde inkomsten en uitgaven van de student. Na het aanmaken van een studentendossier kom je tot een maandbudget.

2 à 3 uur

Eenheidsprijs: vanaf 200 euro (excl. verplaatsingskosten)

Jij zorgt voor een locatie, beamer en projectiescherm

Hierin worden de uitgaven van de student en diens leefeenheid vergeleken met de referentiebudgetten. Vervolgens worden de uitgaven van de leefeenheid weergegeven ten aanzien van de inkomsten van de leefeenheid. In een derde stap worden de totale studie-uitgaven vergeleken met de totale studie-inkomsten. Zo krijgt de dienst studentenvoorzieningen een handig overzicht van de financiële situatie van de financiële noden van de student en diens leefeenheid.

Na een korte introductie over de referentiebudgetten voor maatschappelijke participatie ga je aan de slag met STUFI.

bottom of page