top of page

Tiendelige kookworkshop De klok rond lekker en gezond voor 6 euro

Tiendelige workshop waarin deelnemers lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden leren klaarmaken. De deelnemers mogen hun eigen smaakvoorkeuren aangeven. Deze worden door de diëtiste aangepast zodat ze passen binnen een gezond voedingspatroon (gebaseerd op de actieve voedingsdriehoek ©). Hierbij houden we ook rekening met de kostprijs zodat de dagmenu's gemiddeld zes euro per persoon kosten.

 

De workshop is een groepswerking met een sterke focus op de individuele gedragsverandering, zelfcontrole en motivatie van de deelnemers.


Deelnemers leren niet alleen gezonde maaltijden te bereiden, maar worden ook getraind in het omgaan met verleidingen en in voordelig boodschappen doen. Het verwerven van deze competenties vormt de centrale doelstelling van deze kookworkshop. Volgende principes staan hierbij centraal: autonomie, toegankelijkheid en maatwerk.

De kookworkshop bestaat uit een lessenreeks van tien sessies, gevolgd door een of twee nazorgsessies. Elke sessie duurt vier uur en wordt begeleid door een diëtiste en een psychologe. Naast het koken zelf, wordt gewerkt aan vaardigheden inzake het gebruik van voedingsmiddelen, kooktechnieken, budgetvriendelijk voorbereiden, aankopen, verwerken en bewaren van gezonde voeding en het werken met overschotten.

10 sessies van 4 uur

Eenheidsprijs: vanaf 5.550 euro (excl. verplaatsingskosten).
Incl. ingrediënten + CEBUD-kookboek voor elke deelnemer

Jij zorgt voor een locatie met keuken en max. 10 enthousiaste deelnemers

Elke deelnemer gaat 1 mee winkelen, leert koken en wordt individueel begeleid door een diëtiste en psychologe

bottom of page